Catatan: Ini adalah Terjemahan Google langsung. Kami memohon maaf atas sebarang terjemahan yang tidak tepat.

Mesej dan makna lebih penting daripada terjemahan.

________________________________________________________________________________

Cerita pendek tentang keserakahan, permainan wang, nafsu, ketamakan, dan rayuan oleh Whisperer Robert Chaen.

“Wong Jeh Shyan mencuri isteri seseorang, betul-betul?” Yang skeptik dalam saya bertanya.

Saya telah menghadiri Keajaiban Modal Pertama Wong Jeh Shyan di Indonesia pada 3 hingga 5 Oktober 2018 (kod: MOC J44 Jakarta). MOC disyorkan kepada saya oleh rakan baik saya Tengku Badariah dan Sazzy Falak (Ketua Prinsip Modal “Nash” isteri Nazril Idrus).

Saya harus mengakui bahawa saya sendiri telah membuat kesilapan yang sangat mahal sebanyak RM14,998 / US $ 3,750 dan satu pelajaran kehidupan yang besar kerana kesilapan saya sendiri. Saya membeli MOC kerana saya percaya kredibiliti 2 Selebriti yang mengesahkan MOC.

Saya dapati kebanyakan graduan MOC mendaftar kerana saudara, sahabat, atau orang terkenal mereka mengesyorkan MOC kepada mereka. Tetapi kebanyakannya mereka tidak melakukan apa-apa usaha wajar dan pemeriksaan latar belakang.

Saya mengambil pemilikan penuh bahawa saya bodoh mendaftar tanpa melakukan kerja rumah biasa saya hanya googling latar belakang Wong dan MOC. Sesiapa sahaja yang mencari google Wong Jeh Shyan selama 5 minit akan melihat loceng penggera dan bendera merah seluruhnya.

fire-alarm.jpg     kissclipart-jolly-roger-clipart-jolly-roger-pirate-flag-9475aa71111b2282.png


Tetapi saya tidak ada yang menyalahkan diri saya dan kebodohan saya kerana menyertai Miracles Of Capital (MOC).

Selepas 8 bulan sebagai Alumni MOC, yang termasuk 6 bulan yang baik untuk mendapatkan MOC “dibersihkan dan disucikan” daripada sistem saya, saya menulis satu siri ekspos dan ulasan profesional. Saya percaya saya adalah orang pertama yang melakukan kajian pakar terhadap Wong Jeh Shyan dan Miracles Of Capital. Setelah kehilangan wang mereka, saya mendapati kebanyakan bekas pelajar MOC hanya berputus asa dan tidak peduli untuk berkongsi atau melaporkan pengalaman buruk mereka, mungkin kerana rasa malu, atau kerana budaya Asia yang tidak konfrontasi.

Kebanyakan profesional pasaran modal dan pelajar kewangan tahu bahawa tidak ada perkara seperti ‘keajaiban modal’. Satu-satunya keajaiban modal adalah kepentingan kompaun.

Hanya orang yang tidak mempersoalkan dan setia mempercayai mukjizat. Dengan menggunakan mukjizat perkataan, Wong Jeh Shyan menarik para usahawan yang canggih dan ceroboh yang cenderung untuk mempercayai harapan palsu, mendapat janji cepat yang kaya, dan kultus perniagaan MLM.

Sejurus selepas ekspos, beberapa orang bertanya kepada saya jika “Dr” Wong Jeh Shyan dan seorang graduan MOC yang terkenal mempunyai hubungan cinta rahsia. Saya benar-benar terkejut apabila kedua-dua mereka menyembunyikan hubungan cinta mereka dengan baik dalam Alumni MOC. Saya mula membuat penyelidikan wartawan saya sendiri dan temu ramah swasta.

Cheating hold hands2.jpeg

Ya, sesungguhnya saya boleh mengesahkan 100% bahawa Wong Jeh Shyan dan seorang graduan MOC mempunyai hubungan cinta rahsia luar nikah apabila kedua-duanya masih berkahwin pada tahun 2017. Terdapat tuntutan saksi dan keterangan oleh pekerja, bekas kakitangan, rakan sekutu MOC, dan rakan-rakan. Mari kita panggil Kekasih Rahsia Wong Jeh Shyan, “CL“. CL adalah cantik, menarik, yakin, pintar, berpakaian bergaya, dan bertindak dengan aura model peranan.

CL menghadiri kelas MOC Wong sekitar Disember 2016.

Wong Jeh Shyan's Fake Doctorate.jpg

 

Dia hampir dengan serta-merta terkena dan terpesona oleh Wong. Dia tidak mempunyai ijazah tetapi juga seorang usahawan. Wong seorang arkitek. Dia menyebut dirinya “Doktor Wong” tetapi pada hakikatnya Wong Jeh Shyan mempunyai doktor falsafah palsu dari Institut Pengajian Tinggi Dadabhoy, sebuah universiti yang diharamkan di Pakistan.

Beberapa tokoh dan ahli politik di Malaysia telah didedahkan dengan doktor falsafah palsu seperti pembicara motivasi popular “Doktor” Azizan Osman, yang mendakwa beliau mempunyai doktor dari UKM dan UKL.

Wong tergoda CL, didambakan, dan mencuri isteri seseorang.

Atau, mungkin itu CL yang menggoda Wong, didambakan, dan mencuri suami seseorang.

Tetapi ia mengambil masa dua hingga tango.

Sesiapa yang menggoda siapa yang pertama, ia tidak begitu penting.

Ini jelas skandal, moral, ketamakan, nafsu, dan isu integriti.

Wong yakin dan difahami CL untuk percaya hanya dia boleh membantu IPOnya dalam 4 tahun yang tidak masuk akal, dan MOC itu HANYA CARA untuk IPO. Kepercayaan fanatik eksklusif ini menjadikan MOC sebagai kultus perniagaan MLM.

CL adalah pemilik beberapa jenama, syarikat kecantikan, dan kedai makanan dan syarikat. Selepas menghadiri MOC, CL mencipta SPV (Special Purpose Vehicle). Mari kita sebut “FL” kerana dia adalah seorang Lover Fesyen.

Rakannya yang merupakan pelabur FL menghubungi saya selepas siri pendedahan saya pada Wong Jeh Shyan pertama kali muncul pada 24 Jun 2019. Mereka memberitahu saya mereka tidak menerima dividen pemegang saham. Pengumpulan dana pusingan pertama SPV beliau adalah dari akhir 2017 hingga awal 2018 – lebih RM4 juta dilaporkan meningkat. FL telah aktif mengumpul dana selepas pusingan pertama.

4 tahun kini sudah 2 tahun lagi. CL tidak ada jalan dekat dengan IPO. FL tidak mempunyai bahagian pasaran yang signifikan dalam kategori produk dan tidak mempunyai kehadiran PR-media. Seperti hampir semua penceroboh Alumni MOC, dia tidak pernah meluluskan panggung pendanaan Co-Founder. Namun CL dan Wong terus menaikkan berjuta-juta untuk SPVnya.

Kenapa hampir semua Alumni MOC terperangkap dan tidak dapat meneruskan pentas pendanaan Co-Founder?

Firma Modal Teroka Profesional dan Ekuiti Swasta tidak akan melabur dalam syarikat SPV yang tidak terbukti, berisiko tinggi, tanpa urus tadbir korporat, tiada rekod prestasi, tiada pembayaran dividen kepada pelabur kecil (sementara pengasas utama mengambil semua keuntungan dan dana), dan tidak ada perlindungan pemegang saham kecil – kecuali firma Ekuiti Persendirian yang tidak didaftarkan (seperti Precession Capital Bhd, Venture Equity Bhd) yang ditubuhkan oleh Alumni MOC untuk berkhidmat hanya Alumni MOC Alumni yang tidak canggih (seperti FL).

Apabila saya menemuramah video CL dan 8 Pembicara lain dalam Persidangan Powerhouse Wanita pada 26 Oktober & 27hb. 2018, dia mendakwa pada kamera dia akan IPO pada tahun 2022 di Singapore Exchange, diharapkan sebagai unicorn US $ 1 Bilion. Sejak itu saya telah mengeluarkan semua video MOC dan Ladies Powerhouse dari semua akaun media sosial saya kerana isu integriti.

6. Ladies Powerhouse Conference Speakers. Connie Low and Wong Jeh Shyan sitting. (in Mandarin).jpg

Saya amat terkejut oleh CL dan Ladies Powerhouse Speakers yang benar-benar percaya dengan khayalan atau harapan palsu mereka bahawa mereka akan menjadi unicorn US $ 1 bilion. Kini terdapat hanya 10 Unicorn yang berjaya (unicorn bernilai lebih dari AS $ 1 Bilion) di seluruh S.E. Asia, dan kebanyakan mereka tidak pernah IPO-ed. Kami telah mendengar tentang Grab, Go-Jek, Razer, dan Lazada dalam berita tetapi tiada seorang pun daripada 10 penceramah Ladies Powerhouse-MOC ini dan Wong mempunyai apa-apa perkongsian pasaran melebihi 50%, dan tidak seorang pun daripada mereka yang menjadi permulaan profil tinggi di arus perdana dan berita perniagaan.

Wong Jeh Shyan membelanjakan dan membebaskan IPO, mendapatkan pelajar MOC sangat gila mengenai IPO dalam harapan palsu membunuh mega dan ROI super kaya.

Malah Grab tidak mempunyai IPO selepas 7 tahun. IPO tidak sepatutnya menjadi endgame muktamad, tetapi digunakan sebagai salah satu cara untuk menaikkan dana – apabila waktunya tepat.

Apakah permainan wang IPO yang tidak menentu itu adalah Wong Jeh Shyan yang berkarisma dan kekasih rahsianya bermain?

Anda boleh menipu sesetengah orang, beberapa masa.

Tetapi anda tidak boleh menipu semua orang, sepanjang masa.

Banyak alumni MOC yang tahu CL berkongsi bahawa mereka sangat terkejut bahawa CL telah memfailkan perceraian, dan alasannya dikhabarkan bahawa dia terlalu terlibat dalam MOC dan pemacu IPOnya. Tetapi mereka merasakan sebabnya tidak masuk akal. Mengapa ada sesiapa yang sanggup melepaskan perkahwinan yang bahagia hanya untuk cita-cita perniagaan?

Pada tahun 2017, banyak Alumni MOC terkejut apabila Wong mula memaksa Alumni MOC melabur di FL, dan CL menjadi ‘gadis poster’ MOC.

Sekarang dalam pandangan belakang dan dengan maklumat kritikal bahawa mereka adalah pencinta rahsia, kecurigaan tentang keakraban seksual mereka semua mula masuk akal.

Sesetengah rakan dan kakitangan mendedahkan bahawa CL tiba-tiba meninggalkan perkahwinan yang seolah-olah bahagia dan keluarga yang bahagia. Dia meninggalkan penjagaan ibu bapa anak-anak mereka kepada bekas suaminya. Saya harap dia tidak akan meninggalkan anak-anaknya.

Pada hakikatnya, CL sebenarnya melakukan cukup baik sebelum menyertai MOC – walaupun tidak mempunyai ijazah universiti dan tidak mahir dalam bahasa Inggeris. Dia mendakwa jenama fesyen asalnya, Max-tino, dilaporkan menghasilkan jualan RM20 juta setahun. Ini cukup untuk IPO dalam lembaga ketiga LEAP di Malaysia. Dia benar-benar tidak memerlukan MOC. Tetapi sekarang dia benar-benar terobsesi dan terperangkap dengan Wong dan MOC.

Ini dipanggil ‘Sunk Costs’ Logical Fallacy yang bermaksud seseorang sangat terlibat dan dilaburkan dalam projek, perniagaan, kumpulan, rakan kongsi atau kekasih yang mereka tidak mahu meninggalkannya walaupun ia kehilangan wang yang besar atau tidak lagi berdaya maju. CL telah meletakkan semua kepercayaan beliau dan semua telur perniagaannya dalam MOC Wong. Dia telah menjadi kekasih rahsia Wong dan perniagaan utama perniagaan MLM Wong. Dia secara aktif mendaftarkan semua adik-beradik, saudara-mara, rakan-rakan dan rakan-rakannya untuk menghadiri kursus US $ 5,000 MOC, kursus penyegaran US $ 750, dan aktiviti MOC.

Dari maklum balas saya dari bekas Alumni MOC, mereka mendedahkan bahawa Wong menggunakan CL dan FL untuk ‘menghisap’ sejumlah wang dari masyarakat Cina dan Cina berbahasa Malaysia dan Taiwan. Wong juga menggunakan “Nash” Nazril Idrus dan Precession Capital Bhd untuk mendapatkan wang daripada komuniti berbahasa Melayu dan Bahasa Melayu.

Tetapi kebanyakan 17 negara yang beroperasi MOC tidak berfungsi dengan baik. Kerana orang kanan Wong, Jimmy Phoon menyingkirkan saya dari kumpulan Whatsapp MOC Alumni, ia menjejaskan kumpulan pertama MOC Indonesia yang penting. Ia dilaporkan tidak berfungsi dengan baik, mereka kehilangan banyak wang dalam kelas MOC kedua di Jakarta pada 2019, dan tidak ada kelas pada Oktober 2019. Wong dan Phoon terkenal untuk menghapuskan ‘pembangkang’ pintar yang berani bertanya kepada mereka. Wong kini memberi tumpuan kepada beberapa bahagian Malaysia, Taiwan, dan Thailand.

Dr Wong as God of Wealth.jpg

Sepanjang Tahun Baru Cina 2019, Wong Jeh Shyan berpura-pura menjadi “God of Wealth” berkali-kali – tidak lama selepas bapanya mati. Di kebanyakan keluarga Cina, tidak ada perayaan Tahun Baru Cina apabila seorang ibu bapa atau ahli keluarga yang sangat dekat mati 49 hari hingga 3 bulan sebelum CNY. Ini sangat tidak menghormati Wong dan banyak Alumni MOC tidak mengikuti budaya Cina. Ia terus menunjukkan warna sebenar Wong dan watak yang tidak beretika.

Adakah Wong Jeh Shyan walk his talk? Mari kita cari …

Dalam mesej Good Bye 2019 baru-baru ini kepada Alumni MOC, beliau menandatangani perjanjian,

“Masih Berjalan Bicara …”

Kemudian Jimmy Phoon, orang lelaki tangan kanan Wong mengulangi kata demi kata tanpa sebarang perubahan seperti burung nuri tanpa sengaja dan zombie MOC, “Apa sumbangan yang anda ingin berikan kepada manusia pada umumnya”. Persis sama soalan yang saya berikan kepada Wong yang secara diam-diam mengaku dan berbangga kepada orang lain bahawa dia adalah seorang Kapitalis VULTURE, penceroboh korporat yang licik, dan pelukis aset.

MOC Vulture Capitalists.jpg

Kini, mari kita tidak lagi menjadi seorang dermawan seperti Bill & Melissa Gates yang merupakan kisah yang paling kuat, bergerak dan menyentuh Wong dalam semua persidangan MOC – “untuk memberikan kembali kepada manusia secara besar-besaran”. Saya sendiri menangis semasa persidangan MOC Jakarta ketika Wong mengingatkan kita tentang cerita Gates. Sebagai perunding media antarabangsa, jurulatih korporat, penceramah, dan pakar perubahan sendiri, saya dapati Wong tahu bagaimana untuk memanipulasi dan membuka minda dan hati – terdedah kepada motif tersembunyi yang tersembunyi.

Mari kita mulakan dengan mudah mengapa Wong tidak memberi dividen kepada para pemegang saham kecil?

Mengapa Wong mengawal semua kewangan utama MOC Promoter MLM Tahap seperti Precession Capital, Perpustakaan Fesyen, dan lain-lain projek Alumni MOC, dan menghisap keuntungan kering untuknya dan Pengasas utama, dan meninggalkan pelabur kecil tanpa dividen dan biarkan mereka tergantung untuk harapan palsu dan harapan IPO US $ 1Billon Unicorn yang besar, yang mustahil berlaku.

Pada tahun 2018 “hari kiamat”, mesej pesimis, perpisahan sinis (yang sebahagian besarnya diulangi dalam mesejnya 2019), dia berakhir dengan, sebut:

“Setiap perkara yang baik mesti berakhir … Selamatkan kawan-kawan, pelajar-pelajar saya, alumni saya. Tambang dengan baik. Mengenai ini, sebagai mesej dan catatan terakhir saya, saya ingin … ”

Sekiranya anda membaca ini, anda akan mendapat gambaran bahawa ini adalah mesej akhir perpisahan Wong dan persaraan tersirat. Sebelumnya untuk beberapa bulan potret profil Facebooknya adalah hitam dan putih yang mengerikan (seperti potret obituari hitam dan putih), dan pelbagai penyanyi dan penyanyi yang menyedihkan. Tetapi, dia hanya memanipulasi pengikut MOCnya sebagai seorang raja drama, dan menggunakan kata-katanya sendiri, sebagai ‘vampire tenaga’.

“Di dunia Wong Jeh Shyan, semuanya berlaku dua kali – berbeza; sekali dalam apa yang diberitakan oleh Wong, kali kedua tidak diamalkan dalam realiti. “

Dalam erti kata lain, kata Wong dalam kelas MOC dan apa yang sebenarnya dilakukannya adalah realiti yang sama sekali berbeza.

“Masih berjalan ceramah”, Wong Jeh Shyan?

Level 4 Red Dot MOC MLM Cult.jpg

Sebagai contoh, Wong masih sangat Tahap 4 Red Dot yang belum lulus jurang, bertentangan dengan tuntutannya bahawa dia adalah Bebas, Merah Dot Merah 6. Dot Merahnya tidak berada di luar lingkaran operasi, dia berada di dalam bulatan. Pemimpin MOC MLM Peringkat Utama seperti Precession Capital dan Perpustakaan Fesyen melaporkan kepadanya, dia benar-benar mengawal dan menentukan operasi kumpulan MOCnya seperti kebun binatang yang tidak selamat.

Dia menghancurkan penentang MOC yang tidak setia dan membuangnya, atau dia mendapat tangan kanannya Jimmy Phoon untuk melakukan kerja yang kotor, buli, dan kezaliman. Ini adalah 3 ciri utama dari piramid MLM perniagaan. Dan akhirnya, seperti kultus, MLM hanya boleh wujud dengan pengabdian yang tidak dibantah. Inilah sebabnya mengapa mereka sering menggunakan emosi dan pesongan yang kuat untuk menutup sebarang hujah.

Sesungguhnya, saya tidak ragu-ragu bahawa jika anda menunjukkan artikel ini kepada rakan di MOC MLM mereka mungkin akan menolaknya sebagai dusta, sampah atau negatif. Tetapi mintalah mereka untuk menyerang setiap sudut dan mereka tidak akan dapat. Mereka akan memberitahu anda betapa menakjubkan pengalaman MOC mereka sendiri, atau MOC MLM mereka berbeza. Tetapi tidak.

Wong adalah satu-satunya penceramah untuk MOC, hanya dia yang mendapat keuntungan paling tinggi di bahagian atas perniagaan MOC MLMnya, hanya dia mempunyai kuasa penuh terhadap jumlah kawalan kewangan dan pengambilan untung dalam syarikat-syarikat dan promotor yang berkaitan dengan MOC, dan meninggalkan pemegang saham kecil tidak dilindungi, tinggi dan kering.

MOC MLM Business Cult + Wong.jpg

 

Tetapi dia tidak mempunyai pejabat sendiri, dia adalah parasit, dia menggunakan pejabat orang lain, memberi makan kepada kemurahan hati para pelajarnya.

Contoh lain adalah kaedah Firewall terkenal Wong sebenarnya untuk melindungi keuntungan dan mengambil berjuta-juta dana yang dikumpulkan untuk dirinya sendiri dan pengasas utama, memotong kerugian dan melarikan diri, menyerang korporat, melancarkan semua aset, dan menawarkan saham ‘kosong shell’ Berhad kepada pelabur yang baru, bersedia untuk mencari mangsa baru dan penyedut baru dari rakan-rakan dan saudara-mara yang tidak menaruh perhatian kepada rangkaian MOC baru, bulatan itu terus dan – sehingga lebih ramai pelajar MOC berdiri teguh dan melakukan sesuatu mengenainya , apa-apa yang lebih baik daripada melakukan apa-apa dan merasakan kesedihan untuk diri mereka sendiri.

Related image

Wong Jeh Shyan bukan sahaja seorang vampire tenaga, Wong adalah seorang vampire yang mengisap wang. Jangan hanya percaya apa yang saya tulis, lakukan kerja rumah anda sendiri, tanyakan kepada mangsa-mangsa bekas MOC, tanya pemegang saham kecil jika mereka menerima sebarang dividen, tetapi jangan tanya kepada pelajar MOC semasa, mereka terlalu tinggi atas kesalahan mereka aspirasi menjadi Unicorn US $ 1 Bilion, dan ia mengambil masa yang lama untuk mangsa menjadi bijak dan bangun apabila terlambat.

IMG_1587

Malah, ramai pelajar tidak sedar dan memilih untuk terus mempercayai janji palsu MOC mengenai impian paip IPO Unicorn, seperti fantasi yang disebabkan oleh merokok paip candu pada tahun 1800-an.

Bagaimanakah Wong Jeh Shyan dapat membantu sesiapa IPO (Penawaran Awam Penyenaraian Permulaan), apabila dia tidak mempunyai rekod prestasi IPO?

Terdapat hanya satu IPO yang diketahui oleh Alumni MOC dalam sejarah 10 tahun MOC dan daripada laporan 4,500 pelajar MOC yang dilaporkan.

Satu IPO ialah Smile-Link Healthcare Global Bhd oleh Rayson Wong. Ia adalah saham sen (ditutup pada 12.5 sen), yang disenaraikan dalam Platform Pemangkin Pemangkin Usahawan Utama (LEAP) pada bulan April 2019, senarai paling mudah untuk umum di Papan Ketiga Bursa, bursa saham Malaysia. Ia sememangnya tidak bernilai AS $ 1 bilion, bahkan RM10 juta di IPO.

Pergi bertanya kepada mana-mana Promoter MOC atau pelajar, tetapi tidak ada yang yakin dapat memberitahu anda berapa banyak IPO oleh Alumni MOC. Wong mendakwa ada 16 IPO oleh Alumni MOC tetapi dihindari untuk menunjukkan sebarang senarai apabila ditanya.

Berapa rendah awak boleh pergi, Wong Jeh Shyan?

Serendah Jho Low, dalang skandal kleptokrasi terbesar $ 4.5 bilion di dunia.

Serendah Najib Razak yang dengan sumpah bersumpah, dikenali sebagai ‘Sumpah Laknat’, di Masjid Jamek selepas solat Jumaat bahawa dia tidak memerintahkan pembunuhan Altantuya. Sudah tentu, Najib tidak membunuh Altantuya, secara peribadi. Hitman Azilah Hadri. Tetapi sangat jelas siapa yang ORDERED pembunuhan Altantuya, dan yang mempunyai kuasa Kementerian Pertahanan dan akses kepada bahan letupan C4.

1MDB telah diwujudkan oleh Najib Razak untuk mempromosikan pembangunan ekonomi di Malaysia melalui perkongsian global dan pelaburan langsung asing, dan dana itu bertujuan untuk digunakan untuk meningkatkan kesejahteraan rakyat Malaysia. Tetapi sebaliknya, seperti yang terperinci dalam kes Kleptocracy terbesar di Amerika Syarikat, Najib, pegawai 1MDB dan rakan-rakan mereka didakwa menyalahgunakan lebih daripada US $ 4.5 bilion.

MOC adalah seperti mini-1MDB.

Begitu juga, MOC diwujudkan oleh Wong Jeh Shyan untuk membantu usahawan. Tetapi sebaliknya, Wong dan rakan-rakan MOCnya telah menaikkan berjuta-juta dana tetapi pada hakikatnya pemegang saham kecil dikatakan telah mengeluh bahawa mereka tidak menerima sebarang dividen atau pulangan pelaburan.

Daripada menambah baik kesejahteraan pelajar Alumni MOC, pada hakikatnya terdapat 5 kerosakan berbilang peringkat kepada kesejahteraan pelajar oleh Wong Jeh Shyan dan Miracles Of Capital.

Wong Jeh Shyan adalah seperti pemain mini-Jho Low.

Seorang lelaki yang sangat pintar, menggoda dan licik tanpa integriti.

Seperti Najib & Rosmah, Wong dan CL adalah apa yang saya sebut sebagai “9-ekor Daji Fox Couple”.

Mengikut legenda Cina, Daji adalah seorang penyanyi yang bangkit dari seorang gundik kecil untuk menjadi ratu Raja Zhou dari Shang, raja terakhir dinasti Shang di China purba. Dia dianggap contoh klasik bagaimana seorang wanita cantik dapat menyebabkan kejatuhan dinasti dalam budaya Cina. Daji dimiliki oleh semangat janggut sembilan ekor jahat. Watak Daji boleh menggunakan mana-mana 9 ekor untuk merayu sesiapa.

Tafsiran saya tentang 9 ekor Daji adalah simbol dari 9 Keistimewaan hawa nafsu, ketamakan, keangkuhan, kemarahan, kecemburuan, kemalasan, keramaian, ketagihan, dan keterikatan.

How Rosmah changed from good to bad Daji.jpg

Seperti Rosmah Mansor, saya rasa CL pada asalnya adalah rubah yang baik (dikenali sebagai Kitsune, rubah putih yang baik), tetapi menjadi tercemar dan dipengaruhi oleh tenaga Daji yang buruk dan gelap Wong.

Malah Syaitan Petikan Kitab Suci

Seperti kebanyakan konmen, Wong suka membawa Tuhan dan agama ke dalam naratifnya – untuk memberikan persepsi palsu tentang holier-than-you, bahawa dia adalah lebih baik daripada yang lain.

Wong Jeh Shyan adalah orang munafik dari jenis yang paling buruk.

Jika Wong benar-benar mengikuti ajaran Buddhisme Vipasanna, atau mana-mana agama untuk perkara itu, jika dia masih “bercakap”, Wong tidak akan mencuri isteri seseorang.

Jho Low.jpg

“Sebaik sahaja anda telah memakan kek itu, ia telah hilang, anda mencari kek baru untuk dimakan, bukannya bersamaan atau aspirasi, itulah keserakahan dan nafsu.” ~ Robert Chaen

Wong suka memetik mengenai ketenangan dan aspirasi.

Jho Low ($ 250 juta superyacht yang dipanggil Equanimity, dirampas) dan Wong Jeh Shyan berfikir sama dalam permainan wang tamak.

Skandal rahsia Wong Jeh Shyan memusnahkan perkahwinan CL.

Wong membuat CL kekasih rahsia dan rakan perniagaan MOC MLM kegemarannya.

MOC adalah pengambil, bukan pemberi, selalu mendaftarkan korban baru dan rangkaian baru.

Katakanlah, seperti hampir semua kultus perniagaan MLM atau kultus agama, jika anda tidak menyumbang kepada MOC (mari kita jelaskan ini bukan “menyumbang kepada kemanusiaan pada umumnya”), dan jika mereka tidak dapat terus mengambil keuntungan dari pemberian anda dan kemurahan hati anda , mereka akan memotong anda sebagai liabiliti.

Dieksploitasi. Dihancurkan. Ditinggalkan.

Apabila anda akhirnya menyedari bahawa anda telah dieksploitasi, anda menyia-nyiakan masa dan wang anda dalam mengulang kursus penyegaran MOC yang sama pada US $ 1,000 setiap kali, apabila anda mengalami hutang yang berat, apabila anda tidak memperoleh dividen yang dijanjikan dalam pelaburan projek MOC, menghisap kereta saus anda kering, anda akan ditinggalkan dan ditinggalkan apabila mereka mendapati ANDA tidak lagi berguna atau menguntungkan kepada mereka, Wong Jeh Shyan dan MOC hanya akan memindahkan, mencari, dan merampas mangsa baru dalam rangkaian usahawan baru, baru negara, menukar nama dan penjenamaan baru, mengumpulkan berjuta-juta dana baru, membuat janji palsu untuk mendapatkan aspirasi IPO yang cepat, dan menutup jejak dan profil mereka yang lepas.

Image result for walk away from temptation, greed

Sebagai bekas Alumni MOC, nasihat saya kepada pelajar Alumni MOC, saya sangat mengesyorkan untuk meninggalkan Wong Jeh Shyan dan MOC – untuk menghindari ketamakan, kebanggaan, nafsu, kemarahan, iri dan kemalasan semasa anda masih boleh. Lupakan permainan cepat, modal & wang yang kaya seperti MOC. Keusahawanan adalah kerja keras dan banyak masa berjam-jam, darah, peluh, dan air mata, tanpa jaminan kejayaan.

Potong kerugian dan hentikan membuat lebih banyak Karma.

Kehidupan alumni MOC harus lebih baik apabila mereka meninggalkan harapan IPO Unicorn yang palsu dan dunia yang jahat, mengganggu, menggoda Wong Jeh Shyan dan MOC.

Terdapat hanya segelintir inkubator profesional, perunding, pelaburan, modal teroka dan modal teroka berdaftar dan firma ekuiti persendirian yang boleh membantu anda dalam perniagaan anda.

Terdapat beberapa kaedah pasaran modal terbukti di pasaran yang jauh lebih baik daripada pengetahuan MOC generik yang tidak berguna dan obsesi fanatik, gila, dan menjadi janji palsu yang cepat dengan Peta Jalan Kewangan (FRM) yang tidak boleh dikendalikan oleh MOC kepada IPO.

He who holds the ladder is as bad as the thief.jpg

“Apabila anda menyokong seorang pencuri, anda sama buruk dengan pencuri.Anda, keluarga dan masyarakat akan menerima kembalinya Karma pencuri yang buruk. “~ Robren

Bantu menyebarkan berita kritikal ini dan STOP Wong Jeh Shyan dan kanser Money Money MOC dari mengutuk pelajar dan pelabur yang lebih mudah ditipu.

Bagaimana Rendah “LOW” Bolehkah Anda Pergi, Wong Jeh Shyan?
Serendah Connie LOW Lai Youn, kekasih rahsia Wong Jeh Shyan.

PA260112.JPG
__________________________________________________________

PENGHARGAAN KEPADA ORANG YANG MENERBITKAN Kisah mereka: Ramai terima kasih kerana mempunyai keberanian untuk berkongsi kisah anda dan maklumat yang disahkan dengan Robert dalam Swasta & Rahsia.

NOTIS KEPADA MOC VICTIMS: Anda tidak bersendirian. Terdapat banyak mangsa MOC lain. Jika anda telah kehilangan wang dalam melabur dalam projek berkaitan MOC, pm Robert dalam P & C.

__________________________________________________________

Ditulis: Robert Chaen

Wartawan Penyiasatan, ScamBuster Antarabangsa, CultBuster, CEO-Celebrity Whisperer.

Diterbitkan: 18hb Januari 2020.
Dikemaskini: 18hb Februari 2020.

__________________________________________________________

Dengarkan audio SoundCloud daripada artikel di atas:
https://soundcloud.com/robertchaen/wong-jeh-shyans-secret-lover-how-low-can-you-go

__________________________________________________________

This article in ENGLISH:

Wong Jeh Shyan’s Secret Lover: How LOW Can You Go?

__________________________________________________________

This article is Google Translated in MANDARIN:

黄哲贤 秘密情人:你能走多低

__________________________________________________________

Review Exposé: Wong Jeh Shyan has a FAKE Doctorate from Pakistan, and Miracles Of Capital’s 13 Legal But Unethical Practices (MOC)

_________________________________

 

_______________________________________________________________________

5 Multiple-Level Damages by Dr Wong

5 Multiple-Level Damages to MOC Alumni’s Well-Being by Dr Wong Jeh Shyan and Miracles Of Capital

_______________________________________________________________________

Jimmy Phoon can remove a Member

Jimmy Phoon, Dr Wong Jeh Shyan’s right hand man, is an uncouth bad character and a bully who can’t spell right, write, debate, or speak professionally in Miracles Of Capital (MOC).

_______________________________________________________________________

Dr Wong has a Fake Doctorate

Fake Dr. Wong Jeh Shyan and Miracles of Capital (MOC) Review: 0 | 10 Useless free information. 100% NO RECOMMENDATION.

_______________________________________________________________________

 

ScamBusters Logo.jpg

Join our ScamBusters Facebook Page:
https://www.facebook.com/ScamBusters-394277514535176/

 

_____________________________________________________________________

Related article on Logical Fallacies >>

Elon Musk.jpg

Elon Musk, Tesla’s CE, has made plenty of bold predictions (e.g. driverless taxis). They don’t always come true. A Case Study in Logical Fallacies of CEOs’ speeches and predictions.

_____________________________________________________________________

Dr. Wong quote extensively Masayoshi Son and Softbank. But read about Softbank’s “Stupid Money” >>

Why the Uber I.P.O. Fail is The Best Lesson for Softbank’s Unrealistic Promises on ROI (By Harvard Professor)

 

___________________________________________________________

Gary King

The #MeToo Movement brought down Tony Robbins plus the Shocking Exposé by former Director of Security Gary King

___________________________________________________________

 

Kekasih Rahsia Wong Jeh Shyan: Berapa Rendahkah Anda Boleh Pergi?